De beste hotels in Ethiopië

Overnachten in één van de beste hotels in Ethiopië? Dat kan! Lees dan hieronder waar jij ultiem kunt genieten van de luxe om je heen. 

Beste hotels in Ethiopië

Luxe? In Ethiopië?

Veel mensen scheren alles over één kam in Ethiopië en denken dan ook dat luxe overnachten er niet in zit in dit mooie land. Als je een kleiner budget hebt, kun je inderdaad zeker voor €15 in een schoon guesthouse of hostel verblijven, maar ook als je een ruim budget hebt, kun je verblijven in hele bijzondere en exclusieve hotels. 

Er zullen dus genoeg hotels zijn waar jij verrast zult worden door de schoonheid en het comfort. Veel hotels beschikken over een zwembad, een fitnessruimte, een uitgebreid ontbijtbuffet, een shuttle service om je op te halen vanaf het vliegveld, een wellness, en noem zo maar op. Er is genoeg keuze om uit te kiezen, dus als je jezelf echt even wil spoilen, kies dan uit één van onderstaande beste hotels in Ethiopië. 

Via booking.com kun jij jouw eigen keuze maken voor een fijn 3, 4, of 5 sterren hotel. En reken maar van yes dat jij in een 5 sterren hotel je ogen uit kijkt.

Beste hotels in Ethiopië – ga naar Addis Abeba

In Addis Abeba bevinden zich de meeste luxe hotels. Start dus je vakantie goed bij één van de beste hotels in Ethiopië, in de hoofdstad.

Addis Abeba – Ethiopian Skylight Hotel 

Het Ethiopian Skylight Hotel is een vijf sterren hotel in Addis Abeba met alle luxe van dien. Je kunt hier zwemmen, er is een gym en je kunt ook gebruik maken van de gratis airport shuttle. Ook is er een wellness aanwezig en kun je gebruik maken van de all inclusive optie voor eten en (bepaald) drinken. 

Heb je dus behoefte aan een exclusief hotel in Addis Abeba, en heb je een ruim budget om te besteden, dan ben je bij dit hotel aan het goede adres. Op booking is dit ook één van de top keuzes voor alle hotels in Ethiopië. 

En als je écht voor luxe wilt gaan, kun je hier zelfs een hele villa boeken. Uiteraard gaat de prijs dan wel omhoog en zal de gemiddelde reizger hier niet direct voor kiezen vanwege de prijs. Even gluren is natuurlijk wel altijd leuk!  

Addis Abeba – Sheraton Addis

Een andere goede en luxe keuze is het Sheraton Addis hotel. Dit hotel krijgt op booking een 8.5 als beoordeling. Het hotel bevindt zich in hartje Addis Abeba en kan veel gasten ontvangen, aangezien er in het hotel zelf al 11 restaurants zijn. Ook in dit hotel kun je gebruik maken van de fitness ruimte, zwembad (2 zelfs), de wellness en uiteraard is het ontbijt inclusief. 

De grootste kamer (noem het eerder appartement) is 175m2. Dit betreft uiteraard de meest luxe keuze en zal voor een groot aantal reizigers boven het budget zitten 😉 Scroll maar eens door de foto’s heen van dit hotel in Ethiopië en je zult versteld staan. 

Addis Abeba – Desalegn Hotels & resort

In de populaire wijk Bole, in de hoofdstad, vind je een meer betaalbare optie, namelijk het Desalegn hotel. Met bijna dezelfde faciliteiten als de opties hierboven (op een zwembad na) kun je hier voor een goed betaalbare nacht kiezen. Dit hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet aan en heeft een gunstige ligging. Desalegn is ook een vijf sterren hotel en krijgt goede beoordelingen op Booking.com. Ook kun je gebruik maken van de luchthaven shuttle. Voor degenen die dus niet de luxe hebben om voor de eerdere 2 dure hotels in Ethiopië te kiezen, is dit een hartstikke goede keuze! 

Addis Abeba – Hotel Lobelia

Hotel Lobelia is een goed betaalbaar hotel, met 3 sterren. De score op booking.com is een 8.4 en bevindt zich ook in de fijne wijk Bole. De kamers zien er super netjes uit en zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een klein, maar fijn terras, waar het is ook makkelijk is om andere reizigers te ontmoeten – indien je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Net zoals bij bijna alle hotels, is het ontbijt ook inbegrepen in de prijs. Heerlijk om dus ‘s ochtends aan te schuiven aan een gezond ontbijtbuffet. 

Addis Abeba – New Day Hotel

Het New Day Hotel is een redelijk nieuw hotel in de hoofdstad van Ethiopië. Ook dit hotel is te vinden in het fijne stadsdeel Bole. De waardering is een 9.6 en is voortreffelijk. Dit hotel staat sinds februari 2020 op booking, wat vaak betekent dat de prijzen nog een stukje lager liggen. Gasten zullen eerder dit hotel boeken vanwege de prijs, het hotel krijgt recensies en langzaamaan zullen de prijzen verhoogd worden. Wil jij dus genieten van een luxe hotel, voor een goede prijs? Dan zou ik zéker dit hotel boeken! 

Wil jij ook in één van de beste hotels in Ethiopië slapen? Start dan jouw reis in de hoofdstad, of sluit hier af met een paar fijne nachten. Er zijn namelijk genoeg redenen te bedenken waarom jij echt naar Ethiopië moet! Dit land heeft zoveel moois te bieden en is zó bijzonder.

Ben je op zoek naar meer tips voor jouw eerste paar dagen in Addis Abeba, zoek dan niet verder en verdiep je hier verder in de hoofdstad om een goed begin van jouw reis te maken.

Beste hotels in Ethiopie1

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *