Corona in Ethiopië: de huidige stand van zaken

Corona, corona, corona. Je kunt nergens meer komen of dit woord slaat je om de oren. En helaas is geen enkel land bespaard gebleven, dus corona in Ethiopië is ook onvermijdelijk. Het eerste besmettingsgeval is geconstateerd op 13 maart. 

Maar wat is nu de huidige stand van zaken met betrekking tot corona in Ethiopië? 

Aantal geregistreerde corona gevallen in Ethiopië

De vraag is natuurlijk in hoeverre er accuraat gemeten wordt in Ethiopië. Ik kan me zo voorstellen dat dit maar een druppel op een hete plaat is namelijk. In Nederland kiest ook niet iedereen om zichzelf te laten testen, laat staan in Ethiopië. Bovendien is het de vraag in hoeverre de testen het echte platteland bereiken. 

Op het moment van schrijven, zijn er 48.150 mensen besmet geraakt en zijn er maar – volgens de officiële cijfers – 758 doden gevallen. Nogmaals, het is de vraag in hoeverre dit cijfer klopt. 

Op de website van https://ethiocovid19.info/ kun je alle recente informatie vinden. 

Maatregelen

Social distancing zoals we dat hier in Europa kennen, geldt ook in Ethiopië.

Thuiswerken wordt aangeraden, maar voor veel mensen is dat niet mogelijk, omdat ze thuis geen goed werkend internet hebben. En deze regel is vooral toepasbaar in de grotere steden. In veel dorpen etc. weet men niet eens wat thuiswerken is, omdat er gewoon op het land gewerkt wordt. 

Reizen naar Ethiopië met corona

Als je op dit moment naar Ethiopië reist, moet je in een verplichte thuis quarantaine van 14 dagen. Echt lekker reizen zit er op dit moment dus niet echt in. Winkels en restaurants zijn ook maar beperkt open. Er is namelijk sprake van een (vereenvoudigde) lockdown. 

Als je toch je besluit om naar Ethiopië te gaan vanwege bepaalde redenen, check dan altijd bij je verzekeringsmaatschappij hoe het zit als je corona oploopt. 

Als je vanuit Ethiopië terug komt in Nederland, moet je ook in een verplichte thuis quarantaine van 10 dagen. 

Reisadvies – corona in Ethiopië

Op dit moment is er geen positief reisadvies voor Ethiopië. Het grootste deel van het land is oranje gekleurd, oftewel: alleen noodzakelijke reizen. Een deel van Ethiopië is rood: niet reizen. Deze rode kleur is overigens niet sinds corona, want voor corona waren bepaalde delen van Ethiopië ook al rood gekleurd. Voor het zuidelijke gedeelte van Ethiopië raadt men anderen af om te reizen, net zoals de grensgebieden met Somalië en Djibouti. 

Het is dus nog even geduld hebben, tot we weer ‘gewoon’ kunnen reizen in en naar Ethiopië. Laten we met zijn allen duimen dat dit weer snel kan, maar vooral dat de situatie in Ethiopië (en andere landen natuurlijk!) met betrekking tot corona snel onder controle is. Zeker in een land waar de gezondheidssituatie al te wensen over laat.

Dus zet Ethiopië maar op je bucketlist, zodat je er snel naartoe kunt zodra het weer kan en mag. Ethiopië is namelijk een ontzettend bijzonder land !

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *