Hiken in Ethiopië: een tweede gastblog

Hiken in Ethiopië, het was fantastisch! In het eerste gastblog die ik heb geschreven voor ikwilreizen.nl, schreef ik vooral over het eerste deel van onze reis. Het eerste deel van de reis bestond uit een bezoekje aan Addis Abeba, de hoofdstad, Bahir Dar en Gondar. Nadat we deze plekken bezocht hadden, stond dé highlight op de planning, namelijk: hiken in Ethiopië in het Simien Mountains National Park. Hiken in Ethiopië is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar geloof mij: voor iedereen die van hiken houdt, is Ethiopië een pareltje.

Geen toeristen

Het zal je niets verbazen, maar één van de voordelen van hiken in Ethiopië, is dat je geen tot amper toeristen tegen komt. Dit is zo anders dan dat je gewend bent. Ik heb bijvoorbeeld ook 4 dagen richting Machu Picchu gehiket met de Salkantay, fantastisch mooi hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het is daar wel een stuk drukker. Dat ligt natuurlijk aan de populariteit van het land, Ethiopië is nu eenmaal geen druk bezocht land. Vaak reageren anderen verbaasd op het feit dat je naar Ethiopië wel. Voor mij des te meer reden om een bestemming op mijn bucketlist te zetten 😉

Back to basic

Tja, je moet ervan houden, maar ik houd er wel van om back to basic te gaan, vooral als je je in een extreem mooie omgeving bevindt. Als je gaat hiken in Ethiopië, is dat in ieder geval gegarandeerd. Tijdens onze hike sliepen we in tentjes en was alles lekker primitief. We ontbeten op gammele stoeltjes, moesten onze tafels recht houden met grote keien en de toilet bestond vaak uit een bosje. Douchen? Dat doe je maar als je terug bent na 4 dagen.

Door weer en wind

Als je denkt dat je alleen maar met tropische temperaturen te maken hebt in Ethiopië, dan heb je het mooi mis. Op dag twee zijn wij in een extreem harde hagelbui beland. Resultaat: alle spullen nat, en hoofdpijn van de kou en de hoogte. Gelukkig scheen de volgende dag al vroeg de zon en konden we al onze kleren en spullen nog snel droog laten worden op het gras. Op naar dag 3!

 

Gastblog 3

Uiteraard volgt de derde gastblog ook nog, waarbij ik uitgebreid vertel over ons avontuur na het hiken in Ethiopië, én reizen we door naar Kenia.

Wil jij ook gaan hiken in Ethiopië? Bekijk dan het aanbod van Book a trekking! Book a trekking biedt meerdere trektochten aan, van 4 tot 10 dagen, maar ook hiken in de Bale Mountains is een optie.

Blog op hiken & biken

Ook op de blog van hiken & biken kun jij over de hike avonturen lezen in Ethiopië.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *