Items die niet mogen ontbreken als je naar Ethiopië gaat

Yes! Je hebt de keuze gemaakt om op reis te gaan naar Ethiopië. Misschien ga je zelf reizen, of heb je een rondreis geboekt met één van de reisaanbieders die reizen naar Ethiopië aanbieden. Het feit blijft dat je nog wel zelf je tas of koffer in moet pakken. Er is niemand die dat voor je gaat doen.

Items Ethiopië

Maar welke items mag je nu echt niet vergeten als je op reis gaat naar Ethiopië? Eerder heb ik een volledige paklijst voor je uitgeschreven, maar onderstaande items mag je écht niet vergeten. 

Een goede camera

Je gaat ongelofelijk veel mooie dingen zien tijdens jouw reis, dus zorg ervoor dat je een goede camera mee hebt om al jouw herinneringen vast te leggen. Een goede kwaliteit van je foto’s zorgt er namelijk voor dat jij na jouw reis ook al jouw foto’s zo goed mogelijk af kunt drukken, of in een goed kwalitatief fotoboek kunt vormgeven. Ook bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om reisdagboek af te laten drukken. Het zou enorm zonde zijn als je geen goede kwaliteit foto’s hebt. Zelf gebruik ik altijd mijn spiegelreflex, de Nikon D3500 en daar ben ik al jaren heel tevreden mee. 

Ik laat mijn camera geen seconde los

Een goede (dag)rugzak

Je gaat ongetwijfeld op pad als je in Ethiopië bent en dan is een goede (dag)rugzak wel handig. Zorg dat jouw rugzak verstelbaar is, zodat je hem passend kunt maken voor jouw lichaam. Dit is zeker belangrijk als jij meerdere dagen gaat wandelen, in bijvoorbeeld het Simien Mountains National Park. Als je er na dag één achter komt dat jouw rugzak niet goed zit, kun je hier veel last van gaan hebben. Op kampeerwereld.nl ga jij zeker slagen als het gaat om een goede (dag)rugzak.

Een waterfles

Ten eerste is het goed om een waterfles te kopen, zodat je niet overal plastic flessen hoeft te kopen (sustainability, yes!) en ten tweede kun je deze ook meenemen als je gaat hiken, zodat je deze steeds kunt vullen. Mocht je dus meerdere dagen op pad gaan, hoef je niet voor iedere dag een x aantal liters water mee te nemen. Je kunt namelijk zuiverende tabletten voor je drinkwater kopen, zodat je overal tapwater kunt gebruiken om te drinken nadat het gezuiverd is. 

Een selfiestick of tripod

Niet iedereen zal warmdraaien van het woord selfiestick, maar ik vind ‘m onmisbaar, zeker in Ethiopië. Je gaat hier namelijk niet veel andere toeristen tegen komen, waardoor zonder selfiestick jezelf niet op de foto kunt zetten. Nu denk je misschien: ‘ik kan toch ook een foto maken van het landschap!?’ Tuurlijk kan dat, maar toch vind ik het leuker om foto’s terug te kijken waar ik zelf ook opsta, in de natuur. De herinnering gaat toch weer net wat meer leven op die manier bij mij. Wij hebben zelfs een tripod aangeschaft, zodat je niet met een selfiestick in de weer bent, maar je tripod op een afstandje kunt zetten en het perfecte plaatje kunt schieten. Wat mij betreft mag je deze items dus ook echt niet vergeten.

Een e-reader

Ethiopië is een heel groot land. Sommigen stukken zul je per bus of vliegtuig af moeten leggen. De busreizen kunnen héél lang duren, dus wat vermaak tijdens deze ritten is wel aangenaam. Om te voorkomen dat je kilo’s aan boeken mee neemt, is een e-reader echt ideaal. Je kunt ook een lonely planet als e-book downloaden, maar dat vind ik persoonlijk wat minder fijn.

Een tent

Als je 100% zeker weet dat je jouw Simien Mountains National Park avontuur zelf aan wil gaan, heb je een tent nodig. En het is in dat geval het verstandigste om die in Nederland vast te kopen, omdat je op niet veel plekken in Ethiopië een kampeerwinkel zult vinden. Ook hiervoor geldt dat je terecht kunt bij kampeerwereld.nl.

Een reisgids

Ja, daar heb je ‘m. Zoals ik hierboven al schreef, kun je een lonely planet op je e-reader zetten. En hoewel ik fan ben van een e-reader en e-books, geldt dat niet voor een e-book van een Lonely Planet. Ik kan letterlijk uren door een Lonely Planet heen bladeren en vind dat heerlijk. Dat mis ik dus, zodra ik de Lonely Planet als e-book heb. Geef mij, in dit geval, dan maar een old school papieren versie. Heerlijk! Ben je op zoek naar andere boeken over Ethiopië, lees dan dit artikel en raak geïnspireerd door vele andere verhalen. 

Je creditcard

Zonder creditcard ga je niet heel ver komen in Ethiopië dus zorg dat je deze ééntje hebt. Heb je nog nooit een creditcard aangevraagd of gebruikt? Vraag er dan direct één aan. 

Regenjack

Ik kan het mooier maken dan het is, maar dat ga ik niet doen: koop een goed regenjack. Die ga je nodig hebben. Over het algemeen is het hartstikke mooi weer in Ethiopië, maar hoe hoger je in de bergen komt, hoe onstuimiger het weer kan worden. Het is niet fijn als je helemaal nat regent en geen droge kleding meer hebt voor een volgende dag. Met een regenjack voorkom je dit en houd je jezelf lekker droog. Ook beschermt het tegen wind, waardoor je het over algemeen iets warmer hebt.

Goede hike schoenen

Als je naar Ethiopië gaat, ga je hoogstwaarschijnlijk ook een aantal mooie hikes doen. Je kunt namelijk hiken in het Simien Mountains National Park en daar ga je heel wat kilometers maken. Het is dan ideaal om goede hike schoenen te hebben die goede ondersteuning bieden. Op kampeerwereld.nl vind jij al jouw benodigdheden én scoor je jouwe ideale hikeschoenen.

Complete paklijst

Ben jij op zoek naar een hele paklijst waarin echt alle items staan opgesomd? Lees dan hier een uitgebreide versie en zorg dat je niets vergeet.

Welke items voor Ethiopië mag je volgens jou ook écht niet vergeten?

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *