Een rondreis door Ethiopië met Shoestring

Op rondreis door Ethiopië. Dat kan best lastig en vermoeiend zijn als je dit helemaal zelf uit moet stippelen. Gelukkig zijn er genoeg reisorganisaties die dat voor je kunnen doen. Zij zorgen ervoor dat jij een onbezorgde en onvergetelijke rondreis tegemoet gaat, zonder dat je ter plekke nog van alles hoeft te regelen. Als je dus op rondreis naar Ethiopië wil met Shoestring, lees dan hier snel verder.

1. Groepsrondreis door het noorden van Ethiopië met Shoestring

Als je ervoor kiest om het noorden van Ethiopië te bereizen, zul je verbaasd zijn over de verschillende soorten landschappen die je tegen komt. Het is een waar walhalla voor de echte natuurliefhebbers!

Je rondreis door het noorden van Ethiopië start in Addis Abeba, waarna je door reist naar Debre Markos. Vanuit daar reis je door naar Bahir Dar, een grote stad voor Ethiopische begrippen. Hier ligt het Tanameer met vele kerkjes en kloosters uit de 16e en 17e eeuw erom heen. Deze kun je met bootjes bezoeken. Vanuit Bahir Dar kun je de Blue Nile watervallen te voet bezoeken via Tis Abay, een klein dorpje waar de Blauwe Nijl uitmondt. De Blue Nile watervallen zijn een imposante gewaarwording. Niet alleen de watervallen zelf zijn spectaculair, maar de wandeling er naartoe ook!

Na Bahir Dar is het tijd voor Gondar, een stad waar je oude kastelen en kerken kunt bezoeken. Hier vindt je een groot deel van de historie van Ethiopië terug. De informatie die je van de gidsen krijgt, is heel waardevol, omdat er weinig leesbare informatie bij de kastelen beschikbaar is.

Het Simiengebergte en Lalibela

Na Gondar is het tijd voor de ‘echte’ natuur. Via Debark reis je naar het Simien gebergte, één van de hoogtepunten van Ethiopië. Het grootste gedeelte van dit gebied ligt boven de 2500 meter. De hoogste berg is maar liefst 4450 meter. Kun je je al voorstellen hoe deze bergketen behoort tot misschien wel de mooiste van heel Afrika? Van benevelde bergtoppen, tot watervallen en extreme cliffen. Het Simien gebergte heeft het allemaal. Je gaat hier ook gegarandeerd de Gelada bavianen tegen komen.

Na al het natuurschoon, reis je door naar Lalibela, beroemd en bekend om de kerken die uit de rotsen gehakt zijn, in de grond! Dit wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Lalibela is ook iets wat je zeker niet mag missen als je rondreist door Ethiopië. 

Lalibela

Het einde van de reis is in zicht, en via Kombolcha reis je weer richting naar Addis Abeba, waar het avontuur van de rondreis eindigt.

De rondreis door Ethiopië met Shoestring is een reis van 13 dagen, met een groepsgrootte van 4 tot 20 personen. Wil jij deze reis ook graag maken? Boek dan hier en ga ook naar Ethiopië.

2. Groepsrondreis door het zuiden van Ethiopië met Shoestring

Het zuiden van Ethiopië laat je direct een andere kant van het land zien. Je zult hier veel culturen en veel stammen treffen. Als je aan Afrika denkt, komt het beeld van de mensen met de enorme kleischijven in de lip misschien wel in je op. Deze stam zul je zeker ontmoeten tijdens deze reis. 

Uiteraard start je reis weer in Addis Abeba, de hoofdstad. Vanuit daar ga je via verschillende meren door de Rift Valley, omringd door de Arsi bergen, naar Lake Langano waar je lekker kunt zwemmen, of omringende dorpjes kunt bezoeken.

Hierna reis je door naar het Abaya meer en het Chamo meer, waar je de eerste kans hebt op wildlife. Hier kun je namelijk krokodillen en nijlpaarden spotten, naast de ontelbare soorten vogels. Een zonsondergang aan dit meer mag ook niet ontbreken. Nadat je Arba Minch (het leefgebied van de Dorze) bezocht hebt, ben je een stuk wijzer geworden over de leefwijze van hen. Het is alsof je terug in de tijd bent gestapt.

Nog meer avontuur: door met de 4×4

Omdat je vanaf hier het verdere (en ruigere) zuiden in gaat, reis je verder in een 4×4. Hier zul je nog meer stammen ontmoeten, dorpjes zien en authentieke marktjes bezoeken. Meer typisch Ethiopië dan hier ga je het niet krijgen. Hier ga je het echte Ethiopische en Afrikaanse gevoel ervaren, zoals je het wel eens op televisie ziet.

Eén van de redenen om voor deze reis te kiezen, is het bezoeken van het nog verder afgelegen Mago National Park. Als je echt avontuur wil, ga je hiervoor. Je komt woestijnen, savannes, bergen en rivieren tegen en je waant jezelf echt in Verweggistan. Via deze mooie plekken, reis je middels een hobbel-bobbel weg door naar de Mursi-stam. De vrouwen herken je aan de ring met klei in hun lip. Ook dit is weer een hele beleving.

Aangezien deze reis een echte cultuur reis is, ben je nog niet klaar met de kennismaking van de vele stammen. Je gaat namelijk ook nog naar de Ari- en Banna-volken waar je ook weer vele marktjes kunt bezoeken.

Via Arba Mich ga je ten slotte weer terug naar Addis Abeba. En als je dan nog puf hebt na al die indrukken en lange dagen, heb je natuurlijk ook nog alle tijd om de hoofdstad van Ethiopië te ontdekken. Ook hier is nog genoeg te zien en te beleven! 

Deze rondreis door Ethiopië met Shoestring is ook 13 dagen, al zul je merken dat het voorbij vliegt! De groepsgrootte is tevens 4 tot 20 personen.

Wil jij liever het zuiden van Ethiopië zien? Ook dat kan met Shoestring.

3. Groepsreis door heel Ethiopië met Shoestring 

Als je bovenstaande reizen zo leest, kan ik me voorstellen dat je denkt: ‘keuze maken?! Doe mij beide reizen maar!’. En dat kan gelukkig. Dit is niet voor niets de best geboekte groepsreis voor Ethiopië binnen Shoestring. Alle hoogtepunten van noord en zuid Ethiopië worden gecombineerd in deze reis door het hele land. Zo hoef je niet te kiezen, en mis je niets! 

Wil jij dus niets missen van natuur, historie en cultuur, dan zit er niets anders op dan deze complete reis te boeken. En zeg nu zelf, hoe groot is de kans dat je terug gaat naar Ethiopië als je er al een keer geweest bent? Dan kun je het beter in één keer goed doen. 

Deze rondreis door Ethiopië met Shoestring duurt 23 dagen en de groepsgrootte is even groot qua groepsgrootte. 

Kun jij niet kiezen en wil het beste van 2 werelden? Reis dan heel Ethiopië door met Shoestring.

Overige informatie

Op de website van de rondreis in Ethiopië via Shoestring, kun je precies teruglezen hoe de route loopt, wat je van dag tot dag gaat doen, en waar je allemaal nog aan moet denken.

Het mooie en fijne van Shoestring is dat groen reist, en je je CO₂ uitstoot compenseert. Daarnaast steunt Shoestring lokale projecten en zijn ze 100% voorstander van duurzame reizen. Hierover kun je meer lezen op feelresponsible.org 

Single reizen

Ga je liever op single reis? Dat kan natuurlijk ook! Shoestring biedt namelijk ook soortgelijke single reizen aan. Hierover later meer.

Vragen?

Heb je nog vragen over een rondreis door Ethiopië met Shoestring of wil je meer weten over bepaalde plekken in Ethiopië? Laat het dan vooral weten, ik denk graag met je mee. 

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *