Op rondreis door Ethiopië? Lees hier alle tips

Op rondreis door Ethiopië. Als je er over nadenkt om naar Ethiopië te gaan, is het altijd goed om jezelf in te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast wil je natuurlijk alles uit die fantastische rondreis halen. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over een rondreis door Ethiopië. 

Hoe is het klimaat in Ethiopië?

Het klimaat in Ethiopië is gematigd. Hoe meer je de hoogte in gaat, hoe lager de temperaturen (wisselend gemiddeld tussen de 5 en de 21 graden). Hoe lager de gebieden, hoe hoger de temperaturen, welke op kunnen lopen tot 30 en zelfs 40 graden. Nóg hogere temperaturen vind je bij de Danakil Depression, de heetste plek ter wereld. 

Beste reistijd voor een rondreis door Ethiopië? 

Het is het beste om het regenseizoen te vermijden. Dat betekent dat de maanden januari, februari, oktober, november en december de beste en mooiste maanden zijn om van je rondreizen naar Ethiopië een succes te maken. Onthoud wel dat dit een algemeen beeld is. Ethiopië is een groot land, met veel verschillen. Per regio en vooral per nationaal park, gelden weer andere temperaturen. 

Voor Addis Abeba geldt over het algemeen dat de beste maanden november tot en met februari zijn. In deze maanden vermijd je de ergste hitte en heb je de minste kans op neerslag. Voor het Simiengebergte is de beste reistijd van november tot en met januari, omdat je dan de minste kans hebt op neerslag en dus ook van de mooiste uitzichten kunt genieten. 

Heb je een visum nodig voor Ethiopië?

Ja! Is dat moeilijk aan te vragen? Nee! Je hebt 2 opties, waarvan optie 2 de makkelijkste en snelste is.

Optie is 1 dat je je visum koopt bij aankomst op Bole International Airport in Addis Abeba. Dit is een visum voor 1 maand en kost 45 euro. Let wel: neem dollars mee! In ieder geval iets anders dan euro’s. Voorkom dat je met euro’s daar staat, want er zijn geen grenswisselkantoren die je er Amerikaanse dollars voor terug geven. Ook loopt er ‘s nachts niemand rond en zijn er weinig mensen die je dan kunnen helpen. 

Optie 2 bezorgt een stuk minder stress en gedoe: regel je visum vooraf via Kesvisum. Check in dit blog alle details. 

Het is een stuk makkelijker als je van tevoren je visum regelt via Kesvisum

Heb je inentingen nodig voor Ethiopië?

De inentingen of vaccinaties die worden aanbevolen voor reizen in Ethiopië zijn DTP, BMR en hepatitis A. een vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, tenzij je eerder in de zeven dagen voordat je Ethiopië binnen kwam, in een gele koorts land geweest bent. Indien je voor langere tijd in Ethiopië blijft, wordt aangeraden om tevens de vaccinaties voor hepatitis B, rabiës en tuberculose te halen. Zorg dus dat je je vaccinaties op orde hebt, zodat je tijdens het rondreizen in Ethiopië onbezorgd op pad kunt. 

Komt malaria voor in Ethiopië?

In Ethiopië komt malaria voor, in gebieden die lager gelegen zijn dan 2500 meter. Een uitzondering hierop is Addis Abeba. Voor de overige gebieden wordt aangeraden om malaria pillen te gebruiken. Daarnaast is het ook verstandig om andere maatregelen te treffen om te voorkomen dat je gestoken wordt. Bijvoorbeeld door ‘s nachts met een klamboe (link) te slapen en continue DEET of een andere muggenwerende spray te gebruiken. Malariamuggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg actief. Het dragen van lange kleding kan ook al helpen. Indien je je koortsig voelt nadat je in een malariagebied bent geweest, bezoek dan in ieder geval binnen 24 uur een arts.

De beste route voor een rondreis in Ethiopië?

De mooiste rondreis door Ethiopië begint vaak in Addis Abeba en gaan dan óf naar het noorden, óf naar zuiden. De mooiste en veelzijdigste rondreis is natuurlijk door beide kanten te doen, maar houd er rekening mee dat Ethiopië een groot land is. De afstanden tussen steden zijn ontzettend groot en 50 kilometer reizen duurt in Ethiopië een stuk langer dan bijvoorbeeld in Nederland. Voor inspiratie voor de beste rondreizen in Ethiopië, ben je op dit blog in ieder geval op het goede adres.   

Is Ethiopië veilig?

Ethiopië staat over het algemeen bekend als een veilig lang. Het is het beste om de buurlanden Somalië en Eritrea te mijden. Een aantal jaren geleden waren er wat veiligheidsissues rondom de Danakil Depression, maar dat is verleden tijd. 

Overigens geldt ook in dit land dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken en niet ‘s avonds nog alleen met al je waardevolle spullen op straat moet lopen. Het is sowieso verstandig om niet teveel te pronken met allerlei dure spullen als je in zo’n arm land bent. 

Kijk voordat je vertrekt wel altijd even op de website van www.rijksoverheid.nl voor de laatste adviezen. 

Is Ethiopië een duur land?

Zoals ieder land, kun je het zelf zo duur of goedkoop maken zoals je zelf wil. In de wat grotere steden heb je natuurlijk allerlei soorten restaurants. Als je écht lokaal wil eten kun je voor onder 1 euro eten. Ook als je budget wil slapen, is dat zeker mogelijk. Een privékamer met zijn tweeën kun je vinden voor 30 euro. Wat dat betreft, is Ethiopië extreem goedkoop.

De activiteiten in het land maken het reizen echter wat prijziger. Omdat het toerisme nog niet helemaal haar doorgang heeft gevonden, zijn de excursies soms wat prijzig. Excursies naar de Danakil Depression en Erta Ale bijvoorbeeld, kosten gemiddeld 400 euro, als je het los boekt. Daarom is het vaak een stuk voordeliger om voor een rondreis door Ethiopië te kiezen. Dit maakt het reizen door Ethiopië ook een stuk makkelijker en zorgelozer. 

Heb ik een speciale stekker nodig in Ethiopië?

In Ethiopië worden de stopcontacten C en F gebruikt. Dit betekent dat de stekkers uit Nederland, passen in de stopcontacten in Ethiopië. Je hebt dus geen aparte reis- of wereldstekker nodig. 

Wat voor verzekering heb je nodig in Ethiopië?

Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. De één heeft bijvoorbeeld al een doorlopende annuleringsverzekering, en de ander sluit het per jaar af. En dat geldt ook voor een reisverzekering. Zorg er in ieder geval voor dat je dit voor de periode dat je weg bent, hebt geregeld. In het geval dat er wat gebeurt, is het wel handig om goed verzekerd te zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je aan de andere kant van de wereld zit. Daarbij komt ook kijken dat Ethiopië een derdewereldland blijft. 

Wat kost een gemiddeld vliegticket naar Ethiopië?

Als je kiest voor een rondreis door Ethiopië met een reisorganisatie, kun je er ook voor kiezen om je vliegticket zelf te boeken. Vaak is dit een stuk voordeliger dan dat je het laat doen. Vliegtickets voor Ethiopië liggen vaak tussen de 350 en 700 euro. Ben je op zoek naar specifieke tips voor vliegtickets naar Ethiopië? Ik heb er één artikel over geschreven. 

De goedkoopste vliegtickets vind je op Skyscanner of Cheaptickets
 

Een overzicht met rondreizen naar Ethiopië?

Ben jij overtuigd en wil je op rondreis naar Ethiopië? Lees hier alle voordelen als je een reis met een reisorganisatie boekt plus een overzicht van een aantal reisorganisaties

Meer tips lezen? Misschien vind je dit ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *