Een rondreis naar Ethiopië: alle aanbieders op een rij

Jij hebt besloten om een rondreis door Ethiopië te maken: wat een super mooi vooruitzicht is dat! Nu komt dan natuurlijk de volgende stap: hoe ga je dit doen? Je kunt er namelijk voor kiezen om alles zelf uit te stippelen en zelf uit te zoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om bij een reisorganisatie een rondreis naar Ethiopië te boeken. Dit scheelt je heel wat tijd en stress.

Rondreis naar Ethiopië

Als je al vaker gereisd hebt, dan ken je het vast wel. De voorbereidingen van een rondreis. Voor de één is het echte voorpret, voor de ander is dit de hel. Zeker als je ervoor kiest om naar een land te reizen zoals Ethiopië. Ethiopië is nu eenmaal geen Thailand waar iedereen naartoe reist bij een tussenjaar. Dit kan het dus wat lastiger maken als je je wil voorbereiden. 

Daarom is het makkelijk om voor een (volledig verzorgde) rondreis naar Ethiopië te kiezen. Een reisorganisatie regelt namelijk alles voor jou!

Dus wat zijn de andere voordelen om voor een verzorgde rondreis naar Ethiopië te kiezen?

Je mist geen enkele highlight

Als je met een reisorganisatie naar Ethiopië reist, kun je er vanuit gaan dat deze organisatie het land door en door kent. Dit betekent dus dat de organisaties precies weten wat de highlights en de mooiste plekjes van Ethiopië zijn. Je kunt er dus zeker van zijn dat je alles ziet wat je wil zien. Ik bedoel, geen enkele tour die richting het noorden gaat, zal Lalibela overslaan. 

Tijd

Zoals eerder genoemd: het scheelt tijd. Als je besluit om zelf te gaan reizen, kun je enkele (Engelstalige) blogs vinden, maar heel veel ga je niet vinden. Vaak is de informatie die er te vinden is ook nog eens verouderd. Recente updates of verhalen kunnen dus lastig te vinden zijn. Dat geldt natuurlijk helemaal met corona. Voordat we straks weer mogen reizen, heeft het toerisme in Ethiopië enkele maanden stil gelegen. Dit betekent dat bijna alles wat jij leest, verouderd kan zijn. Dit kan het lastiger maken om je reis vooruit te plannen. 

Minder stress

Kan het bij jou wel eens voorkomen dat je gestrest raakt op vakantie? Ga dan niet zonder tour naar Ethiopië. Zelf reizen in Ethiopië kan écht stress opleveren. De inwoners zijn geen mensen van de tijd en van afspraken maken kan ook wel eens moeilijk zijn. Deze stress heb je dus niet als je met een reisorganisatie een reis boekt. Je weet dat je alles uit handen kunt geven en dat alles goed geregeld is. Je hoeft niet zelf je bus te boeken en je activiteiten zijn al voor je geboekt. Hoe fijn is dat nu? 

Accommodatie 

Je accommodatie is voor je uitgezocht. Als je besluit om zelf te reizen, moet je zelf op zoek gaan naar fijne accomodatie. Zonder dat je ergens geweest bent, kan dat toch een zoektocht zijn. Het fijne aan een rondreis boeken, is dus dat de accommodatie al allemaal voor jou geboekt is. Je hoeft dus niet meer op zoek naar een hotel als je ergens ‘s avonds laat aan komt. 

Geen openbaar vervoer

Je hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als je zelf op reis gaat, zonder reisorganisatie, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het land zien. In Ethiopië gaat dit vooral met mini busjes en lange afstand bussen. Dit kan nog wel eens langer duren..

Minder afgezet worden

Echt, geloof me, Ethiopië is een prachtig land en ik zou het aan iedereen aanraden, maar één nadeel is dat je wordt afgezet waar je bij staat. Natuurlijk ziet men dat je een toerist bent, dus overal waar je loopt, wordt gebedeld en probeert men dingen te verkopen. Natuurlijk is dat geen ramp op zich, want je kunt nee zeggen. Maar als je op zoek bent naar een taxi of een bus, moet je toch ergens een chauffeur of een ticket ‘shop’ vinden. Reken er maar op dat jij teveel betaalt. Als je geen zin heb in dit ‘gehannes’ dan raad ik je aan om lekker met een reisorganisatie op pad te gaan. Dan heb je hier sowieso geen last van. 

Communicatie 

Communicatie kan nog wel eens een ding zijn in Ethiopië, tenzij jij vloeiend Amhaars spreekt. Amhaars is namelijk de officiële taal van het land en lang niet iedereen heeft het Engels goed onder de knie. Als je dus zelf op pad gaat en dingen gaat regelen, kan dit soms wel moeilijkheden opleveren. 

Als je dit zo leest, denk je misschien: no way dat ik zelf naar Ethiopië ga reizen! Maar dat is niet de bedoeling van dit blog. Wij hebben namelijk ook alles zelf geregeld, en dat ging prima. Ik ga niet ontkennen dat we stress hebben gehad en dat we soms dachten: ‘wat doen we ons zelf aan?’, maar uiteindelijk is het ook zeker onderdeel van het avontuur. Wij vonden het in ieder geval fantastisch en kunnen achteraf overal smakelijk om lachen. 

Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je daar helemaal geen zin hebt, en dat bovenstaande redenen ervoor zorgen dat jij lekker onbezorgd een rondreis wil boeken naar Ethiopië. 

Reisorganisaties

Steeds meer mensen zetten Ethiopië – geheel terecht – op hun bucketlist. Steeds meer mensen lijken dus door te krijgen hoe bijzonder Ethiopië is. dus er komen steeds meer opties bij om een rondreis naar Ethiopië te boeken. Enkele reisorganisaties die een rondreis aanbieden in verschillende vormen zijn:

Op zoek naar alle andere tips voordat je op rondreis gaat? Lees dit blog en ga 100% voorbereid op reis door deze tips

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *