Een visum voor Ethiopië nodig? Yes!

Heb je een visum voor Ethiopië nodig? Het antwoord is simpel: ja, je hebt een visum voor Ethiopië nodig om het land binnen te komen. Je komt het land dus niet binnen, zonder dat jij een geld igvisum hebt geregeld. Dit visum voor Ethiopië regelen, kun je op 2 manieren doen. 1 manier daarvan, raad ik niet per se aan. Lees hier hoe onze visum aanvraag verliep..

Visum nodig Ethiopië

#1 Zelf je visum voor Ethiopië regelen

Let op: dit kan enkel bij het Bole International Airport, in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. 2 dingen zijn heel belangrijk:

  • Houd rekening met wachttijden. Het kan namelijk druk zijn en het kan lang duren. De meeste mensen uit Ethiopië zijn nu niet per se de aller snelsten 😉
  • Voorkom onze blunder –> neem dollars mee!

Geloof het of niet, maar je kunt dus niet met de Ethiopische munteenheid betalen op het vliegveld als je een visum voor Ethiopië nodig hebt. Toen wij landden, om half 1 ‘s nachts, gingen we juist Ethiopische birr uit de automaat pinnen, want ja, we waren in Ethiopië, dus waarom niet? Een vrij logische gedachte, als je het mij vraagt..

Vol goede moed liepen we over het compleet lege vliegveld, richting het visum gedeelte. Achter alle loketten, lagen en zaten slapende werknemers. Dus het was onze eerste taak om de mensen wakker te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, wilden we ons visum afrekenen met de Ethiopische birr. Helaas. Het moest in dollars, of in Deense kronen, in Japanse yen, Albanese lek, of je kunt het zo gek niet bedenken in welke koers wèl, maar NIET in Ethiopische birr. Oké, wat nu?!

Wij gingen op zoek naar werkende mensen die ons zouden kunnen helpen. Ergens in een hoek op het vliegveld, vonden we nog een loket. Ook hier lag weer iemand te slapen, en ook bij deze arme man gingen we zijn nachtrust verstoren. Hij zat in een soort van geldwisselloket. Ik weet niet of het aan het tijdstip lag, of dat hij ons niet begreep, maar we stonden nog steeds met onze Ethiopische birr in onze handen. Geen dollars dus. En dus ook geen visum.

Vervolgens werden we redelijk aan ons lot over gelaten. Het enige wat we nog konden bedenken, was dat we onze Ethiopische birr tegen Amerikaanse dollars konden ruilen, bij random voorbijgangers. We zijn dus op sprokkeltocht gegaan om onze dollars bij elkaar te krijgen. Inmiddels was het half 2 ‘s nachts, en hadden we – gelukkig – wat sporadische voorbijgangers kunnen smeken om wat geld te ruilen. Thank God, het visum was dus binnen.

#2 Voorkom ellende, boek je visum voor Ethiopië via Kesvisum

Deze blunder hierboven valt heel makkelijk te voorkomen, door het regelen van je visum uit handen te geven en te laten regelen door Kesvisum. Je kunt hier kiezen uit een zakelijk visum, een toeristenvisum, of één van deze visa, maar dat in e (elektronische) vorm. 

Waar dient je visumaanvraag aan te voldoen?

 

  • Let er op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden na je bezoek aan Ethiopië geldig is, en dat je bij het insturen nog 2 lege pagina’s naast elkaar hebt vrij hebt. Als je geen Nederlands paspoort hebt, dien je nog een kopie van je Nederlandse verblijfsvergunning in te leveren. Je originele paspoort stuur je mee op, net zoals 2 officiele paspoortfoto’s.  
  • Het aanvraag formulier moet volledig ingevuld zijn en van een handtekening voorzien.

Geen gedoe, geen vertraging, geen slapende mensen. 

 

Via een ander land

Het kan nogal eens wijzigen, dus mocht je een tussenstop hebben op een vliegveld, als je onderweg bent naar Ethiopië, check dan van tevoren bij het consulaat van dat land wat voor soort visum je nodig hebt. Het kan namelijk zijn dat een doorreisvisum voldoende is. 

 

Als je jouw visum geregeld hebt voor Ethiopië, kan de pret beginnen! En wil je er weer even aan herinnerd worden waarom je ook alweer die reis naar Ethiopië hebt geboekt, lees dan hier waarom Ethiopië zo bijzonder is.

 

Meer tips lezen? Misschien vind je dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *