Hoe kun je het beste vliegtickets naar Ethiopië boeken?

Vliegtickets naar Ethiopië boeken: de voorpret kan beginnen. De eerstvolgende, logische stap is het boeken van je vliegtickets naar Ethiopië. Voor de één is het een leuke bezigheid, de ander heeft er een hekel aan. Wellicht maken deze feitjes en tips het wat leuker, én makkelijker om jouw ticket te boeken.

Ethiopie vliegtickets

Feitjes 

Eerst wat feitjes over vliegen & vliegtickets naar Ethiopië. Wist jij namelijk dat:

  • de gemiddelde vlucht 8 uur en 10 minuten duurt?
  • je direct naar Ethiopië kunt vliegen, met de volgende airlines: Delta, Gulf Air, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Qantas en Shenzhen Airlines?
  • ten tijde van dit schrijven, de vluchten spotgoedkoop zijn? Er vliegen nu natuurlijk veel minder mensen vanwege corona, wat betekent dat het wel gunstig is om nu je ticket te boeken voor over een bepaalde tijd voor als het weer kan. 
  • Ethiopian Airlines de nationale luchtvaartmaatschappij is?

Tips voor vliegtickets naar Ethiopië 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het boeken van een vliegticket? Lees dan hieronder de tips waar je op kunt letten, waar je je vliegticket kunt boeken en hoe je voordeliger uit kunt zijn. 

– Wees flexibel met vertrektijden

Als je eenmaal hebt besloten om naar Ethiopië te reizen, heb je misschien nog niet de exacte data vast staan. En dat gaat je bij het boeken van een vliegticket goed uit komen, want hoe flexibeler je bent, hoe meer ruimte je hebt om een goedkoper en gunstiger ticket te boeken. Als je geen rondreis geboekt hebt met een reisorganisatie, zit je niet aan specifieke data vast, zodat je makkelijker kunt zoeken naar dagen rondom een bepaalde datum. Vaak kun je deze functie ook activeren op de websites. 

– Vergelijk luchtvaartmaatschappijen

Ook al heb je via de eerste tip een goed ticket gevonden, vergeet nooit om deze tickets dan te vergelijken via verschillende websites. De ene website geeft bijvoorbeeld bepaalde overstap steden of kleinere vliegvelden niet als opties, in vergelijking met een andere website. Niet iedere website of vergelijkingssite is even compleet. Het zou toch jammer zijn om hierdoor een gunstig ticket mis te lopen. Wees dus niet te gretig met het eerste beste aanbod dat je tegen komt. Wacht daarentegen ook weer niet té lang, want het kan ook voorkomen dat de prijzen weer omhoog schieten bij veel zoekopdrachten. 

– Boek ruim op tijd, of boek last minute

Als je weet dat je over bijvoorbeeld een half jaar op reis wil naar Ethiopië, zul je er goed aan doen om direct een ticket te boeken. Vaak tref je dan de beste vliegtickets aan, met de meest gunstige overstappen en nog fijne prijzen. Een optie is ook om last minute te boeken, maar dat zou ik persoonlijk niet riskeren naar Ethiopië als je bijvoorbeeld ook een rondreis hebt geboekt.

Boek je vlucht naar Ethiopie

– Vlieg in september

September is de goedkoopste maand om te vliegen. Kijk van tevoren wel even goed per gebied, of dit ook een gunstige tijd is om te reizen. Ethiopië kan in bepaalde delen namelijk wat meer regen verwachten in deze periode. Eind september kan er in delen van het zuiden nog behoorlijk wat regen vallen. Zeker als je wilt gaan wandelen, is het verstandig om je van tevoren in te lezen over het weer. 

– Vlieg met Ethiopian Airlines

Als je van tevoren al weet dat je binnenlandse vluchten gaat maken binnen Ethiopië, is het gunstig om je vliegtickets naar Ethiopië, vanuit Nederland, met Ethiopian Airlines te boeken. Als je kunt aantonen dat je namelijk geboekt hebt via hen, krijg je 50% korting op de te boeken binnenlandse vluchten zodra je in Ethiopië bent. 

Indien je met een reisorganisatie reist, hoef je misschien niet te vliegen, omdat alles via de bus of 4×4 wagen gaat. Maar als je zelf reist, en afhankelijk bent van het openbaar vervoer, kan het je veel tijd schelen om een binnenlandse vlucht te pakken. Als je dit van tevoren weet, is het goed om uit te zoeken of dit voor jou voordeliger zal zijn. Over het algemeen zul je voor de vlucht zelf wat tientjes meer betalen, maar uiteindelijk kom je goedkoper uit. Binnenlandse vluchten zonder korting, kunnen namelijk best hoog uitvallen. 

– Zoekopties

Via verschillende websites kun jij je tickets boeken en dus vergelijken zoals hierboven al beschreven is. Je kunt hierbij gebruik maken van:

Als jij rekening houdt met deze tips voor het boeken van je vliegtickets naar Ethiopië, is de eerste stap gezet. Een tweede stap is je koffer, met de daarbij behorende inpaklijst. En is die ook gepakt? Dan kun jij lekker gaan genieten van je welverdiende reis!

Meer tips lezen? Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *